Carrot City Designing for Urban Agriculture

New York City Rooftop Farms / Fermes Sur Les Toits

Exhibit Category / Catégorie de l'expo: Rooftops

Location/Emplacement: New York, NY, USA
Dates: 2009 - present
Designers/Concepteurs: Eagle Street: Annie Novak, Ben Flanner, Goode Green — Brooklyn Grange: Bromley Caldari Architects
Clients: Eagle Street Rooftop Farm, Brooklyn Grange Rooftop Farm

More Information/Plus d'informations:
Image Credits/Crédits d'images: Joe Nasr, Anastasia Cole, Donelly Marks

Project Description: (version française ci-dessous)

New York City has emerged as an epicenter for rooftop farming activity. Two commercial open-air rooftop farms, Eagle Street Rooftop Farms and Brooklyn Grange, are of particular note. Established in 2009 and 2010, respectively, they are the work of a number of urban agriculture pioneers.

EAGLE STREET ROOFTOP FARMS (ESRF)

This 560 m2 organic vegetable farm is located on the roof of a three-storey industrial warehouse in Greenpoint, Brooklyn. Its concept evolved out of brainstorming between Ben Flanner, Annie Novak, Broadway Stages (a sound-stage company that owned the building and financed the project), and green-roof specialists Goode Green. After obtaining the approval of a building engineer, 9 metric tonnes of a lightweight, water-retaining soil mixture were brought up to the rooftop with cranes. Volunteers then laid out the growing medium on a base system of polyethylene, drainage mats, and retention and separation fabrics, creating 16 beds oriented north-south. An irrigation system of black plastic drip lines uses city tap water. Honey is harvested from beehives on an adjacent roof. Annie Novak is the head farmer, assisted by a team of trained interns, volunteers, and occasional staff. The farm is open to the public and hosts regular public workshops.

BROOKLYN GRANGE

Ben Flanner moved on to set up a much larger rooftop farm in 2009, with other partners. Brooklyn Grange was eventually established on a Queens rooftop, covering over 3 700 m2. After approvals and careful structural studies, traffic had to be diverted to hoist truckloads of engineered soil mix up to the roof. This was then raked over drainage and protective layers. Once the eight-inch layer of engineered soil was stretched, volunteers began planting the 9 000 seedlings to cultivate a wide variety of vegetables, selected for their ability to thrive in the sunny, windy conditions of an open city roof.

Brooklyn Grange takes a more business-oriented approach than Eagle Street, focusing on production more than public engagement. However, both projects demonstrate the importance of successful networking and team building in finding support for this type of pioneering enterprise.

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Description du Projet:

New York est devenu un épicentre de l’activité agricole sur les toits. Eagle Street Rooftop Farms et Brooklyn Grange, deux fermes commerciales en plein air, en sont deux exemples remarquables. Créées respectivement en 2009 et 2010, elles sont l’œuvre de pionniers de l’agriculture urbaine.

EAGLE STREET ROOFTOP FARMS (ESRF)

Cette ferme de 560 m2 où l’on cultive des légumes biologiques est aménagée sur le toit d’un entrepôt industriel de trois étages dans Greenpoint, à Brooklyn. C’est la réflexion conjointe de Ben Flanner et Annie Novak de la société Broadway Stages (un studio d’enregistrement qui était propriétaire du bâtiment et a financé le projet) et de spécialistes des toits verts de chez Goode Green qui a amené à l’élaboration de ce concept. Avec l’accord d’un ingénieur en construction, 9 tonnes d’un mélange de terre à la fois léger et capable de retenir l’eau ont été montées sur le toit à l’aide de grues. Des bénévoles l’ont ensuite étalée sur un sol fait de polyéthylène, de tapis de drainage et de tissus pour la rétention et la séparation ; 16 plates-bandes orientées nord-sud ont ainsi été créées. Un système d’irrigation composé de goutteurs en plastique noir est alimenté par l’eau du robinet de la ville. Des ruches sur un toit adjacent produisent du miel. Annie Novak, la fermière en chef, est assistée d’une équipe de stagiaires formés, de bénévoles et de personnel employé ponctuellement. La ferme est ouverte au public et des ateliers y sont régulièrement animés.

BROOKLYN GRANGE

En 2009, Ben Flanner a entrepris avec d’autres partenaires de créer une ferme beaucoup plus grande : Brooklyn Grange, qui a finalement été aménagée sur un toit de Queens, couvre plus de 3 700 m2. Aves les accords nécessaires et de minutieuses études structurales à l’appui, la circulation a été détournée le temps de hisser sur le toit des camions entiers d’un mélange de terre préparé. La terre a ensuite été ratissée sur des couches protectrices et pour le drainage. Une fois la couche étalée sur une hauteur de 20 cm, des bénévoles ont commencé à repiquer 9 000 plants d’une grande variété de légumes sélectionnés pour leur capacité à se développer sur un toit exposé au soleil et au vent.

Brooklyn Grange a une approche plus commerciale qu’ « Eagle Street », davantage axée sur la production que sur l’engagement du public. Les deux projets démontrent toutefois l’importance d’une mise en réseau efficace et d’un travail en équipe pour trouver des soutiens à ce type d’entreprise pionnière.

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