Carrot City Designing for Urban Agriculture

New York City Rooftop Greenhouses / Serres De Culture Sur Les Toits

Exhibit Category / Catégorie de l'expo: Rooftops

Location/Emplacement: New York, NY, USA
Dates: 1993 - present
Designers/Concepteurs: Eli Zabar’s: Eli Zabar & Personnel — Forest House: BrightFarm Systems
Clients: Eli Zabar — Forest House: Blue Sea Development Corporation

More Information/Plus d'informations:
Image Credits/Crédits d'images: Eli Zabar, BrightFarm Systems, June Komisar, Joe Nasr

Project Description: (version française ci-dessous)

Eli Zabar’s Vinegar Factory and the Forest House multi-family building feature commercially run greenhouses on their rooftops. While the two projects are very different In nature, They both strive to maximize local food production for sale.

ELI ZABAR’S VINEGAR FACTORY

Eli Zabar bought in 1993 a former vinegar factory on Manhattan’s Upper East Side, to transform the 830 m2 of this building into a market place, including a bakery, a butcher and other products. He also decided to install a steel superstructure on the roof to hold four greenhouses to grow fruits and vegetables for sale in the market below. His motivation was to reduce expenses and to sell fresh, local produce, while making use of the waste heat from the bakery below to grow greens, tomatoes, berries, and figs year round. Two persons cultivate produce traditionally in soil because organic discards from the market like bread, fruit and vegetables are turned into compost, thus disposing of waste while producing enriched soil without extra costs.

FOREST HOUSE

Forest House, an affordable housing complex planned by Blue Sea Development Corporation in the South Bronx, will feature a 930 m2. commercially run, hydroponic greenhouse on its rooftop designed by BrightFarm Systems. The cooperation between these partners integrates emerging environmental technologies into affordable housing developments in New York City, while making some of the food produced available affordably to residents through a local non-profit food cooperative in order to fight the food desert in the South Bronx. The greenhouse will make use of the heat left over from the building’s residential units. It will also harvest from the greenhouse roof, the water runoff (almost 750,000 litres per year). The greenhouse will be operated year round, with a production of more than 45,000 kg of vegetables a year, at a current value of $400,000 provides public access to the rooftops, and concentratinge on reducing business expenses.

Both projects are integrations of urban farming in existing business models – rather than being start-up ventures as many businesses are in the urban agriculture sector.

Browse for more projects in the Carrot City Index.

Description du Projet:

La vinaigrerie d’Eli Zabar et la Maison de la forêt ont des serres commerciales sur leurs toits. Bien que les deux projets soient très différents, ils poursuivent tous deux l’objectif de maximiser la production alimentaire locale destinée à la vente.

LA VINAIGRERIE D’ELI ZABAR

En 1993, Eli Zabar a acheté une ancienne usine de vinaigre dans le quartier de l’Upper East Side de Manhattan et a transformé ses 830 m2 en un marché, incluant une boulangerie, une boucherie et d’autres produits. Il a également décidé d’installer une superstructure d’acier sur le toit pour supporter quatre serres et cultiver des fruits et légumes destinés à être vendus dans le marché d’en-dessous. Son ambition était de réduire les dépenses et de vendre des produits frais et locaux, tout en utilisant la chaleur résiduelle de la boulangerie située en bas pour faire pousser des légumes verts, des tomates, des baies et des figues tout au long de l’année. Deux personnes cultivent les produits de manière classique, dans la terre, car les déchets organiques provenant du marché (le pain, les fruits, les légumes, etc.) sont transformés en compost. L’élimination des déchets permet ainsi d’enrichir les sols sans engager de frais supplémentaires.

LA MAISON DE LA FORET

La Maison de la forêt, un complexe de logements économiques conçu par Blue Sea Development Corporation au sud du Bronx, va avoir une serre commerciale hydroponique de 930 m2 sur son toit. BrightFarm Systems en est le concepteur. Dans leurs projets de logements économiques dans la ville de New York, ces partenaires font appel aux nouvelles technologies environnementales tout en offrant les denrées alimentaires produites à un coût raisonnable aux résidents, par l’entremise d’une coopérative d’alimentation, afin de lutter contre le désert alimentaire dans le Bronx du sud. La serre recyclera la chaleur résiduelle des unités d’habitation de l’immeuble. Le projet permettra également de récupérer les eaux de pluie ruisselant de la toiture de la serre (près de 750 000 litres par an). La serre sera exploitée toute l’année, avec une production de 45 000 kg de légumes par an pour une valeur actuelle estimée à 400 000 $ (320 000 €).

Les deux projets représentent l’intégration de l’agriculture urbaine dans des modèles d’entreprise existants plutôt que des start-ups, comme le sont de nombreuses autres entreprises dans le secteur de l’agriculture urbaine.

Trouvez d’autres projets avec l’Index de Carrot City.

Index

Scale (Carrot City Category)

Theme

Location: City

Location: Country